AlkalmazástechnikaPoliuretán

Bachl tecta-PUR magastetők szarufák feletti hőszigetelése

A BACHL tecta-PUR magastetős elemek hőhidmentes tetőszigetelést kínálnak. Az elemek kétoldali alufólia és felső oldali fólia kasírozással valamint nútféderes élképzéssel készülnek. A panelek felújításhoz is használhatók, ebben az esetben a tetőt kivűlről kell megbontani, így a belső lakótér érintetlen marad a teljes kivitelezés alatt.
Felújításokat poliuretán lapok szarufák alatti hőszigetelésével is végezhetünk. A gipszkarton lapra ragasztott poliuretán táblákat ugy csavarozzuk a szarufákra, hogy a gipszkarton legyen belül. A megoldás előnyei:
A rendszerpanelek akár közvetlenül a szarufákra vagy zsaluzatra fektethetők. Az elemek csatlakoztatása gyors és hibamentes, mivel illesztése csap-hornyos és a felső oldali fólia borítás öntapadó csíkokkal ellátott. A BACHL tetőpanelek tetejére (a szarufák vonalában ) helyezzük a rögzítést és az átszellőztetett légrést biztosító ellenléceket (nyáron a tetőszerkezet átmelegedését gátolja meg), majd a meghatározott méretű rendszercsavarokkal a szárufákhoz rögzítjük. Az ellenenlécekre ill. a ráhelyezett tetőlécekre bármilyen tetőfedő anyagot fektethetünk.

BACHL tecta-PUR magastető hőszigetelési rendszer - az optimális tetőszigetelés

A rendszert szarufák feletti tetőszigetelésre fejlesztették ki, az eddigieknél lényegesebb jobb, hőhidmentes hőszigetelés elérése érdekében. E megoldást egyszerre oldja meg a téli-nyári hőszigetelés, a belső oldali párazárás, porhó ill. nedvesség állította magas követelményeket. A BACHL tetőszigetelő rendszer legfontosabb eleme a poliuretán hőszigetelő lemez, mely kiváló hőszigetelési paraméterekkel rendelkezik. A poliuretán ( PUR) bármely más hőszigetelő-anyagnál minimálisan 35-40 %-kal jobb hőszigetelési értékekkel rendelkezik. A rendszer a poliuretán lapon kívül, mindkét oldalán alufólia vagy speciális fátyol kasírozással, felső oldalán fólia borítással van ellátva.

Kiváló hőszigetelés
Hőhídmentes megoldás
Gyors, egyszerü kivitelezés
Változatos beltérkialakítás (pl. látszó szaruzat!)
Idöálló és gazdaságos

PUR hőszigetelőrendszerek
PUR technikai információk

Lapostetők, födémek hőszigetelése poliuretán (PUR/PIR) termékekkel

A poliuretán lapok lapostetőn való alkalmazását a tökéletes hőszigetelésen túl, a mindkét oldali alufólia kasírozásból adódó hőreflexiós hatás, a magas nyómószilárdság és a könnyű alakíthatóság is indokolja. A termékek hőállósága a biztosíték, a vízszigetelő rétegek (bitumenes lemez éleinél) hegesztéséhez használt hőmennyiség okozta károk elkerülésére.

A kitűnő hőszigetelési paraméterek és a lépcsős élképzés miatt a Bachl PUR termékekkel tökéletesen hőszigetelhetők födémeink. Számos esetben kifejezetten előnyös a hagyományosnál lényegesen kedvezőbb hőszigetelés beépítése, pl.: Terasztetők melyek alatt lakó ill. fűtőtt helyiség van ebben az esetben a teraszfödémre fokozott hőszigetelést kell beépíteni.

További adatok, információk, illusztrációk

 
 
Vissza a főoldalra