AUSTROTHERM AT Expandált polisztirol hablemezek

Az AUSTROTHERM AT hőszigetelő anyagok expandált polisztirolhab termékek.

A polisztirolhab alapanyaga a kőolajból előállított polimerizált sztirolgyöngy, amely pentán hajtógázt és a hab tulajdonságait befolyásoló egyéb adalékanyagokat tartalmaz. A tömbhabosítás során zárt „sablonba” töltött polisztirol gyöngyöt 110–120 °C közötti hőmérsékletű gőzzel ismételten duzzasztják, így alakul ki a homogén szerkezetű tömb. A „kizsaluzott” blokkokat átmeneti tárolás után, izzószálas vágóberendezésekkel lapokra ill. egyedi igény esetén a kívánt alakra és méretre vágják.

Az AUSTROTHERM AT expandált polisztirol habok vizsgálati eredményeit az ÉMI A 182/90, A 65/91 számú alkalmassági bizonyítványai, valamint az ÉMI M-475/1990, M-191/1993 és az M-494/1993 számú vizsgálati jegyzőkönyvei tartalmazzák

Kiegészítő termékek:

Az AUSTROTHERM AT-D drénlemez (felületszivárgó) olyan expandált polisztirol hab lemez, mely különösen nagy (8-12 mm) szemcséi révén alkalmazható zöldtetők vízelvezető és vízmegtartó rétegeként. A nem teljesen zártan illeszkedő polisztirol gyöngyök közötti pórusok részben átjárhatók, ezért a lemez a fölösleges vizet az átmenő pórusokon keresztül levezeti, míg a félig nyitott pórusokban a víz megáll, és lassan a tábla belsejébe vándorol. A lemezből a csapadék nélküli időszakokban a nedvesség diffundál a száraz talajkeverék felé, így folyadék utánpótlást biztosít a növények számára. A drénlemezek nem korhadnak, könnyűek, nem terhelik a tetőfödémet.

AT-D Műszaki adatok:

Testsűrűség ~ 10 kg/m3
Hővezetési tényező 0,045 W/mK
Hővezetési tényező nedvesen 0,08 W/mK
Vízáteresztés 12 l/perc
Éghetőség nehezen éghető
Pórustérfogat ~ 35 %
Vízmegtartás 5 cm AT-D + 10 cm talajkeverék
10 cm AT-D + 45 cm talajkeverék
. 40-45 liter/m2
140-150 liter/m2

Az AUSTROTHERM AT-HL hullámlemez hőszigetelő elem a felső lapján sík, az alsó lapján hullámos felületűre alakított AT-N3 típusú expandált polisztirol hab tábla, amely a magyar azbesztcement hullámpala fedésű tetők utólagos hőszigetelésére alkalmazható. Az elemek a típusterméktől eltérő méretben és hullámformával is rendelhetők. A táblák a hullámokkal párhuzamos oldalukon lépcsős élkiképzéssel kerülnek forgalomba.

Az Austrotherm AT-KA könnyűbeton adalékanyag felületkezelt polisztirol gyöngy. Megfelelő adagolásával könnyű, jó hőszigetelő képességű, megfelelő szilárdságú betonok készíthetők. A speciális bevonat biztosítja a cement jó felületi tapadását, és egyenletes eloszlású betonkeveréket eredményez.

AUSTROTHERM XPS Extrudált polisztirol hablemezek

Az AUSTROTHERM XPS rózsaszínű extrudált polisztirol hab. A zárt cellaszerkezetű anyag vízfelvétele elhanyagolhatóan kicsi, s így kiváló hőszigetelő képessége tartós nedvességhatás esetén sem romlik. Az épületek élettartama alatt az extrudált hab nagyon jó mechanikai tulajdonságai sem változnak. Az AUSTROTHERM XPS sima felülettel és érdesített felülettel (XPS R) készül. A termék az AUSTROTHERM GmbH. (Dammstoffe Nowotny, Austria) purbach-i üzeme gyártja. Az AUSTROTHERM XPS anyagtulajdonságai — kiváló hőszigetelő-képesség, elhanyagolható mértékű vízfelvétel, a fagyás-olvadás ciklikus változásával szembeni ellenálló képesség, nagy nyomó- és hajlítószilárdság, jó mérettartás, az öregedéssel és korhadással szembeni ellenállóképesség, könnyű megmunkálhatóság — széleskörű építőipari felhasználást tesz lehetővé.

Az AUSTROTHERM XPS extrudált polisztirol habok vizsgálati eredményeit az ÉMI A-1316/93 számú alkalmassági bizonyítványa tartalmazza.

TÁJÉKOZTATÓ KÉRŐ:

Az alábbi űrlap kitöltése lehetőséget biztosít, hogy az Önt érdeklő termékekről részletesebb tájékoztatót küldjünk el. Kérem próbálják ki!

Tájékoztatást kérő adatai:
Név:
Irányítószám:
Város:
Utca, házszám:
E-mail:
Telefon:
Mobil:
Milyen termékekről kér részletes tájékoztatót?**

Az összes AUSTROTHERM termékről


AUSTROTHERM AT hőszigetelő anyagok expandált polisztirolhab

AUSTROTHERM AT-D drénlemez

AUSTROTHERM AT-HL hullámlemez hőszigetelő elem

AUSTROTHERM XPS Extrudált polisztirol hablemez

**Több terméket is kiválaszthat egyszerre