A MUREXIN FOLYÉKONY FÓLIA felhasználásra kész, egykomponensű, oldószermentes, vízzáró, tartósan rugalmas, varrat-, és hézagmentes kenhető szigetelés, beltéri felhasználásra.

Műszaki jellemzők:

Pihentetési idő: nincs (+ 20 C- on )
Feldolgozhatósági idő: nincs korlátozva
Konzisztencia: kenhető
Rétegvastagság: minimum 1 mm
Teljes kötésidő: kb. 8 nap
Burkolható: kb. 24 óra elteltével
Anyagszükséglet: kb. 1,5 kg/m2 1 mm réteg vtg.-nál
Feldolgozási hőmérséklet: + 5 °C aljzat- és léghőmérséklet felett

Alkalmazás:

A MUREXIN FOLYÉKONY FÓLIA alkalmas beltéri helyiségek (fürdők, konyhák, wc-k, stb.) nedvesség, üzemi víz és használati víz elleni szigetelésére, ragasztott hidegburkolatok alá közvetlenül felhordva, a műszaki ismertetőben leírtak betartásával, és a rendszer-kiegészítők együttalkalmazásával. A MUREXIN FOLYÉKONY FÓLIA nem alkalmazható kültérben és víznyomásnak kitett felületeken. (pl. úszómedencék).

Alapfelület:

A MUREXIN FOLYÉKONY FÓLIA felhordható cement- és gipszkötésű alapfelületekre ( gipsz- cement- mészcement vakolatok, beton, gázbeton, gipszkarton) fa, poliészter, keményhablemez, fém és kerámia-felületekre. Az alapfelületnek szilárdnak, pormentesnek, festék- és leválasztószer maradványoktól mentesnek kell lennie. Egyenetlen, cementkötésű alapfelületeket a FOLYÉKONY FÓLIA felvitele előtt oldalfalfelületeken MUREXIN KIEGYENLÍTŐHABARCCSAL, betonaljzatokon MUREXIN KIEGYENLÍTŐHABARCCSAL, vagy MUREXIN ÖNTERÜLŐ ALJZATKIEGYENLÍTŐvel ajánljuk kiegyenlíteni.

Feldolgozás:

A nedvszívóképességgel rendelkező alapfelületek előkezeléseként a szigetelendő felületet MUREXIN RAGASZTÓEMULZÓIval ( 1:1 vizes elegyével ) - gipszkötésű alapfelületeknél MUREXIN GIPSZALAPOZÓval ( 1:1 vizes elegyével ) tiszta ecset, vagy teddy henger segítségével egyszer kenjük át, majd kb. 15 perc száradás után (mielőtt a felület beszáradna) a MUREXIN folyékony fóliát habszivacs vagy gyapjúhengerrel, esetleg glettvassal közvetlenül a vödörből egyenletes rétegben hordjuk fel a felületre.

Erősen nedvszívó alapfelületek esetén alapfelület előkezelését ismételjük meg. Munka szüneteltetésekor a vödör fedelét zárjuk vissza.

Rendszerkiegészítők:

  • MUREXIN hajlaterősítő szalag - kritikus hajlatok, élek sáverősítésére
  • MUREXIN sarokerősítő szalag - pozitív-, és negatív sarkok ( ca. 90 )
  • előragasztott erősítőszalagja
  • MUREXIN szigetelőkarmantyú - csőáttörések szigeteléserősítésére
  • MUREXIN lefolyószigetelés - padlóösszefolyók szigeteléserősítésére

Felület előkészítése után először a szükséges rendszer-kiegészítőket helyezzük el, úgy hogy magával a FOLYÉKONY FÓLIA anyagával ragasszuk fel a felületre. Praktikusan először az oldalfalfelületeket szigeteljük, majd 24 óra múlva burkoljuk, ezután végezzük el a padlófelület szigetelését, burkolását. Burkolatragasztáshoz MUREXIN flex csemperagasztót, fugázáshoz MUREXIN flex fugázót használjunk.

Kiszerelés:

  • 7 kg-os műa. vödör, 60 vödör/raklap = 420 kg/ raklap
  • 14 kg-os műa. vödör, 27 vödör/raklap = 378 kg/ raklap
  • 25 kg-os műa. vödör, 18 vödör/raklap = 450 kg/ raklap

Szállítás, tárolás:

Szárazon, jól lezárt eredeti csomagolásban, +5 °C felett legfeljebb 1 évig.
Fagyérzékeny!

Minőségbiztosítás:

Saját laboratóriumi ellenőrzés, illetve folyamatos ÉMI bevizsgálás.

Munkavédelem:

Munkavégzés során védőkesztyűt és védőszemüveget kell használni Bőrfelületre kerülve bő vízzel lemosni, ha szembe kerül, tiszta bő vízzel kiöblíteni szervezetbe kerül, vagy egyéb panasz fellépésekor orvoshoz fordulni .

Tűzvédelmi besorolás:

Nem éghető, nem tűzveszélyes.

Tisztítás:

Friss állapotban vízzel, kikeményedve csak mechanikusan.

Maradék elhelyezés:

Nem minősül veszélyes hulladéknak. Kikeményedni hagyni, építési törmelékként kezelni. Csatornahálózatba juttatni nem szabad.

Megjegyzés:

Speciális termék, jártas szakemberek által történő felhasználásra. A műszaki leírásban szereplő útmutatásokat pontosan be kell tartani! Garanciát csak termékünk jóságára tudunk vállalni, és nem a sikeres feldolgozásra, mivel ez nem az ellenőrzésünk alatt történik. Kérjük, vegye igénybe szakembereink segítségét.

Ezzel a termékismertetővel az összes korábban kiadott felhasználási utasítás érvényét veszti.

TÁJÉKOZTATÓ KÉRŐ:

Az alábbi űrlap kitöltése lehetőséget biztosít, hogy az Önt érdeklő termékekről részletesebb tájékoztatót küldjünk el. Kerem próbálják ki!

Tájékoztatást kérő adatai:
Név:
Irányítószám:
Város:
Utca, házszám:
E-mail:
Telefon:
Mobil :
Milyen termékekről kér részletes tájékoztatót?**

Az összes MUREXIN termékről


**Több terméket is kiválaszthat egyszerre