Schiedel teljes hőszigetelésű szigetelt kémény A nedvességre érzéketlen szigetelt kémény

A SIH szerkezeti felépítése

A Schiedel teljes hőszigetelésű kémény sorozatban előregyártott és egymáshoz pontosan illeszkedő építőelemekből összeépített kémény.

A kémény a következőkből áll:

  • samottból készült Schiedel belső cső
  • Schiedel szigetelőlap
  • Schiedel köpenytégla
  • Schiedel-tartozékok.

Schiedel belső cső

A kör keresztmetszetű Schiedel belső cső kiváló minőségű samottból készül. A tulajdonságai a kéménytechnikai követelményeknek pontosan megfelelnek.

Kitűnik a következő tulajdonságokkal:

  • magas hőmérséklet­ és hőmérsékletváltozás-állóság
  • magas savállóság
  • magas szintű tömörség és szilárdság
  • csekély felmelegedő tömeg.

A kör keresztmetszetű Schiedel belső cső a kéményépítésben sok éve jól bevált.

Schiedel szigetelőlap

A Schiedel szigetelőlap egyenletesen körülzárja a Schiedel belső csövet. Garantálja kémény optimális hőszigetelő tulajdonságait. A szigetelőlapok alakja és méretei a Schiedel hátsó szellőzésű szigetelt kéményhez igazodnak.

A különleges alakja és ék alakú bevágásai révén a Schiedel szigetelőlap jól illeszkedik a belső cső és a köpenytégla hen­geres felületeihez. A szerelést könnyen és gyorsan el lehet végezni. A kémény kiváló hőszigetelése a szigetelőréteg hátsó szellőzésével együtt megengedi a tüzelőberendezések alacsony égéstermékgáz-hőmérsékleteit. A kazánok magas tüzeléstechnikai hatásfokkal üzemeltethetők, anélkül hogy a kéményre ható hátrányos hatásoktól tartanunk kellene.

Schiedel köpenytégla

A Schiedel köpenytéglát könnyűbetonból gyártják. A sarokrészein csatornák vannak kialakítva, amelyek lehetővé teszik a szigetelőréteg hátsó szellőzését.

Ezzel egyidőben a belső csőoszlop és a szigetelőréteg központosítása is biztosított. A csekély fajsúlyú könnyűbeton a kezelését és elhelyezését egyszerűvé, könnyűvé teszi. A többkürtős kéményeknél a köpenytéglákba kialakított bordák az egyes kéményjáratokat megbízhatóan választják el egymástól. A köpenytégla szokásos falelemként beépíthető és vakolat felhordására alkalmas.

A jól átgondolt konstrukció, a pontosan illeszkedő szerkezeti elemek (belső cső, szigetelőlap, köpenytégla) a kémény kifogástalan és megbízható működését biztosítják a csatlakoztatott tüzelőberendezések fajtájától függetlenül.

Schiedel-tartozékok

A tartozék alkatrészek a többi szerkezeti elemhez pontosan illeszkednek. Az eredeti Schiedel-tartozékokat az alapcsomag tartalmazza. Ezáltal a működésképességen túl biztosítjuk, hogy az alkatrészek egymáshoz jól illeszkednek, és a felépítés gyorsan végrehajtható.

TÁJÉKOZTATÓ KÉRŐ:

Az alábbi űrlap kitöltése lehetőséget biztosít, hogy az Önt érdeklő termékekről részletesebb tájékoztatót küldjünk el. Kerem próbálják ki!

Tájékoztatást kérő adatai:
Név:
Irányítószám:
Város:
Utca, házszám:
E-mail:
Telefon:
Mobil :
Milyen termékekről kér részletes tájékoztatót?**

Az összes SCHIEDEL termékről


Schiedel belső cső

Schiedel szigetelőlap

Schiedel köpenytégla

Schiedel-tartozékok

**Több terméket is kiválaszthat egyszerre